Als het weerlicht - Riet Vanloo

Auteur: Riet Vanloo
Staat van het boek: Nieuw boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 182
ISBN: 9789462662599
Verschijningsjaar: 2017
Turnhout, mei 1940. De moeder van de 7-jarige Hermina beslist om te vluchten naar Frankrijk met de vrouwen en kinderen van de familie; de mannen zijn gemobiliseerd. Vanaf dat moment neemt het leven van het kleine meisje een onvoorziene maar definitieve wending, want 'een oorlog vergeet je nooit'.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 20,00
Boekentip
Omschrijving
Details
Turnhout, mei 1940. De moeder van de 7-jarige Hermina beslist om te vluchten naar Frankrijk met de vrouwen en kinderen van de familie; de mannen zijn gemobiliseerd. Vanaf dat moment neemt het leven van het kleine meisje een onvoorziene maar definitieve wending, want 'een oorlog vergeet je nooit'.  We volgen Hermina (Mien) van haar 7de tot haar 17de, dus ook nog in de na-oorlogse jaren waarin de vrachtwagen van haar vader haar belangrijkste leerschool wordt.
Als het weerlicht is een verhaal over de gruwel en absurditeit van oorlog en hoe een mensenleven erdoor wordt bepaald, tevens een verhaal over een zeer hechte vader-dochterband. Riet Vanloo slaagt er telkens weer in om van een 'gewoon verhaal' een beklijvende roman te maken. Pure vertelkunst.

Diane Broeckhoven: Riet Vanloo heeft een neus voor alles wat beweegt in de plooien van het leven. Ze schrijft er verhalen over met een scherpe pen en met een groot inlevingsvermogen. In Als het weerlicht lezen we over de verbondenheid van een vader en zijn dochter, over het Vlaanderen van weleer, over kleine dingen die het leven groots maken. Het is geschiedenis op menselijke maat: ontroerend en herkenbaar.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Riet Vanloo
Staat van het boek Nieuw boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Scriptomanen
ISBN 9789462662599
Pagina's 182
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen
LITERATUUR Roman
Fictie - Non-fictie Fictie
Uitvoering Paperback
Verschijningsjaar 2017
ROMANS-soorten Familieroman, Historische romans, Levenstijl Romans, Oorlogsroman, Ouder-kind roman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht