De Bovenwereld - Ge Bosschee

Auteur: Ge Bosschee
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 368
Gé Bosschee is jurist. Hij was jarenlang werkzaam in de financiële sector en als columnist. Eerder publiceerde hij de financiële thriller Bloedgeld (1999) en Schuldbrief (2000).

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Boekentip
Omschrijving
Details

Adam Greenwoood, werkzaam bij effectenmakelaar Brosnan & Co. in de Londense City, is een omvangrijke beursfraude op het spoor: op grote schaal blijkt met misbruik van voorwetenschap in aandelen te worden gehandeld. Nog voordat hij een cd met gevoelige informatie aan zijn oude vriend en studiegenoot Connor McGregor kan overhandigen, wordt hij vermoord.

Mcgregor besluit de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Journalist George Wallace wil hem hierbij helpen. Het voornaamste doel van Wallace is de waarheid achterhalen, voor McGregor staat gerechtigheid voorop. Waarom en door wie is zijn vriend vermoord?

Hun zoektocht leidt via de London Stock Exchange uiteindelijk naar de Zurich Allgemeine Bank (ZAB). Enorme bedragen worden op ingenieuze wijze van slapende joodse rekeningen van de ZAB doorgesluisd naar de Verenigde Staten. Maar wie regelt dit verkeer en belangrijker nog: voor wie of wat is dit geld bestemd?

Wat McGregor en Wallace te weten komen, kan het daglicht niet verdragen. Ze ontrafelen een internationaal netwerk waarbij zeer hooggeplaatste personen uit de politiek en de bankwereld, maar ook de CIA, betrokken zijn. De bovenwereld is een meeslepende financiële thriller over internationale beursfraude en politieke corrruptie op het hoogste niveau, waarin de actualiteit soms angstaanjagend dichtbij komt.

Karakter uitgevers, goede staat, 368 blz.

Wordt als pakket verstuurd i.v.m formaat/gewicht boek.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Ge Bosschee
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: Karakter
Pagina's 368
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen
LITERATUUR Thriller & detective
Fictie - Non-fictie Fictie
MISDAAD-soorten Financiele thriller, Psychologische thriller
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht