Dramaprojecten - Paul Rooyackers

Auteur: Paul Rooyackers
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 144
Verschijningsjaar: 2000 - 2010
Dit boek over drama is bedoeld voor studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Het benadrukt een richting die je steeds tegenkomt als je met dit vak aan de gang gaat: het werken in project- vorm.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,95
Boekentip
Omschrijving
Details
Spelprojecten die je zonder veel voorkennis kunt opzetten, organiseren en uitvoeren. Dit werkboek voor studenten is verschenen naar aanlei- ding van vragen uit de praktijk. In het werkveld is een sterke behoefte aanwezig een spelproject zo duidelijk en kort moge- lijk aan te kunnen bieden. Tijdens of na de studie kom je steeds dezelfde vragen over drama-activiteiten tegen: hoe zet ik een spelbijeenkomst op? Hoe organiseer ik een voorstelling? Hoe bereid ik een presentatie voor? Hoe geef ik daar snel inhoud en vorm aan? Als je kunt omgaan met het begrip spelbijeenkomst zul je merken dat de beschreven projecten direct uitvoerbaar zijn als presentatievorm. In deel 1 van Dramaprojecten wordt uitgelegd wat drama is en wat het betekent voor de deelnemers die aan een spelbijeenkomst mee willen doen. In dit deel wordt behandeld hoe je zo’n spelbijeenkomst moet opzetten, aan welke voorwaarden het dient te voldoen en waar je op moet letten. Het belang van de eigen spelervaring wordt toegelicht en er is voldoende ruimte gegeven aan het leren begeleiden van een activiteit. Er wordt verteld hoe een voorstelling en een presentatie in elkaar zitten. In deel 2 wordt een groot aantal presentatie- en speltechnieken besproken. Vanzelfsprekend zijn alle technieken praktisch beschreven en worden ze toegelicht met vele voorbeelden en opdrachten. Prachtige foto’s laten zien hoe een dergelijke activiteit er uit kan zien.
Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Paul Rooyackers
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Pagina's 144
KENNIS & INFORMATIE Cultuur, Dans & Theater, Persoonlijke ontwikkeling, Studie & Onderwijs
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen, Young Adults
Fictie - Non-fictie Non-fictie
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
Verschijningsjaar 2000 - 2010
Beoordelen
Klantenbeoordelingen (1)
drama
Lezenswaardig
Kwaliteit
Deze uitgave over drama (vrije expressie, creatief spel e.d.) is bedoeld voor studenten in middelbaar en hoger beroepsonderwijs waarin drama een hoofdvak of een bijvak is. Ze is ontstaan uit praktijkervaringen met studenten. Deel I bestaat uit de theorie: Wat is drama? - Spel als activiteit - Spel als ervaring - Spelen met je zintuigen - De voorstelling - De presentatie. Het meer uitvoerige deel 2 beschrijft vele presentatie- en speltechnieken, zoals lichaamstaal, pantomime, maskerspel, cabaret, kostuumimprovisatie, danspresentatie e.a. De auteur, spel- en danspedagoog en schrijver van produkties, heeft uitstekend werk geleverd: een goede basisbeschrijving met een bijna uitputtend overzicht van vormen van drama.
(Biblion recensie, J.J. Wijnands.)
Review door drama (Geplaatst op 28-07-2017)
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht