Het Dikke schrift / Het Bewijs / De Derde leugen - Agota Kristof

Auteur: Agota Kristof
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 462
Wij moeten opschrijven wat er is, wat wij zien, wat wij horen, wat wij doen,' zegt de tweeling. Dat doen ze, met grote nauwkeurigheid, in Het dikke schrift. Het is oorlog en de negenjarige jongens zijn wegens voedselgebrek in de Grote Stad door hun Moeder bij hun Grootmoeder op het platteland ondergebracht.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 3,50
Boekentip
Omschrijving
Details

'Eenmaal daar willen ze zich door oefening in het vasten, bedelen en verdragen van pijn harden tegen hun wrede Grootmoeder, het oorlogsgeweld, onrecht, honger en dorst. Dankzij hun nietsontziende overlevingstactieken houden de twee zich staande - en offeren ze zelfs hun teruggekomen vader op, zodat een van hen de grens kan oversteken.<br>In Het bewijs krijgen de broers een naam. De achtergebleven Lucas leidt een grauw leven, dat beheerst wordt door de gedachte aan zijn gevluchte broer Claus. Wanneer deze na lange tijd terugkeert, blijkt Lucas sinds zijn dertigste jaar spoorloos verdwenen te zijn. Alleen zijn achtergelaten schriften vormen het bewijs van zijn bestaan. Een bestaan dat de autoriteiten ernstig in twijfel trekken, want Lucas noch Claus komt in de registers voor.<br>De derde leugen plaatst de waarheden uit de twee eerdere verhalen in een geheel ander daglicht en drijft de lezer zelfs tot de vraag of de tweeling wel daadwerkelijk bestaat.

AGOTA KRISTOF werd in I935 geboren en groeide op in het Hongaarse grensplaatsje K szeg, naar eigen zeggen 'het eigenlijke hoofdpersonage van de tweelingtrilogie'. In I956 week zij met man en kind uit naar Oostenrijk en ze vestigde zich uiteindelijk in het Zwitserse Neuch tel. Naast de tweelingtrilogie, die in twintig landen werd uitgegeven, verscheen in I996 de roman Gisteren. In 2006 verscheen het autobiografische De analfabete, waarin Kristof vertelt over haar relatie met het Frans, de taal waarin zij schrijft.<br>'Het geheel vormt een fascinerend weefsel van leugens, een ingewikkeld vlechtwerk van ficties.' - de Volkskrant<br>'Geschreven op zo'n briljante wijze dat je voortdurend op het verkeerde been wordt gezet.' -N R C Handelsblad.

Van Gennep, goede staat, 462 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Agota Kristof
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: van Gennep
Pagina's 462
Auteurs uit: Europa
VEEL GELEZEN DOOR Nee
Fictie - Non-fictie Fictie
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Familieroman, Historische romans, Mystieke roman, Oorlogsroman, Psychologische roman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht