Uit Mexico ben ik gevlucht mevrouw, gevlucht! - Max Dendermonde

Auteur: Max Dendermonde
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 143
Wat haalt de Nederlandse wetenschapper Louis Loman zich in zijn hoofd dat hij meent zich te kunnen meten met de ondoorgrondelijke Christobal, een machtige Mexicaanse hereboer.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,50
Boekentip
Omschrijving
Details

De archeoloog Hans Meertens probeert nauwkeurig te registreren wat er gebeurd is, maar raakt zelf verstrikt in een netwerk van intriges als gevolg van zijn liefde voor de koperblonde Vicky. En wat drijft hem er uiteindelijk toe Mexico en Vicky te verlaten? In deze prachtige kleine roman, die de auteur terecht als een van zijn beste verhalen beschouwt, raakt de lezer verzeild in een maalstroom van hartstocht en jalouzie, tegen de achtergrond van het woeste Mexicaanse landschap.

In deze - nu bij Het Spectrum uitgegeven - herdruk van de kleine roman 'Uit Mexico ben ik gevlucht, mevrouw, gevlucht' van 1983 schrijft een Nederlandse archeoloog een lange brief aan de moeder van zijn in Mexico verdwenen vakgenoot Louis. Dendermonde verstaat de kunst de aandacht van de lezer vast te houden van het begin tot het eind. Boeiend is de (Mexicaanse) couleur locale (opgravingen, landschap, technologische ontwikkelingen), verrassend zijn de menselijke (liefdes)verhoudingen. Het verhaal blijft spannend tot aan de laatste bladzijde. Aantrekkelijke korte roman voor een breed publiek. Ruime druk.

(NBD|Biblion recensie, F. Nugteren.)

Paperback, goede staat, 143 blz.

 

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Max Dendermonde
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Pagina's 143
Auteurs uit: Belgie of Nederland
VEEL GELEZEN DOOR Vrouwen, Mannen
LITERATUUR Roman
Fictie - Non-fictie Fictie
Hoofdlocatie in boek: Mexico
Uitvoering Paperback
Conditie van het boek Goed
ROMANS-soorten Roman algemeen, Spannende roman, Streekroman
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht