Vertel mij - Nadine Gordimer

Auteur: Nadine Gordimer
Staat van het boek: Tweedehands boek
Uitvoering: Hardcover met omslag
Pagina's: 316
Vertel mij is het geesteskind van Nadine Gordimer, die twintig van de beste auteurs, waaronder vijf Nobel Prijswinnaars, uitnodigde bij te dragen aan een bloemlezing met korte verhalen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 2,50
Boekentip
Omschrijving
Details
Alle schrijvers hebben hun verhalen kosteloos gedoneerd, en de opbrengst voor de diverse, internationale uitgevers zullen ten goede komen aan HIV/Aids goede doelen in Zuid-Afrika.
Recensie(s)

De Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnares Gordimer vroeg twintig merendeels bekende auteurs om een verhaal af te staan voor deze bundel. Ze voegde er zelf nog een verhaal aan toe en zo ontstond 'Vertel mij', een bloemlezing korte verhalen met een ideeel doel: in alle landen waar de bundel verschijnt, worden de opbrengsten door de uitgevers geschonken aan de Treatment Action Campaign (TAC), een organisatie die mensen met hiv en aids behandelt en preventieve maatregelen neemt tegen de ziekte in met name Zuidelijk Afrika. Gordimer kreeg de medewerking van bekende hedendaagse auteurs als Jose Saramago, Gunter Grass, Amos Oz, Paul Theroux, Michel Tournier en Kenzaburo Oe, van enkele Afrikaanse auteurs en van auteurs die hun grootste bekendheid al achter zich hebben, zoals Arthur Miller, Christa Wolf en de in 2004 overleden Susan Sontag. Allen kozen een verhaal dat zij zelf representatief achtten voor hun werk. Onvermijdelijk bij een bundel als deze, krijgt de lezer goede en minder goede verhalen voorgeschoteld. Maar het geheel biedt een aardige kennismaking met een aantal auteurs van naam. Kleine druk.

F. Hockx

De Geus, goede staat, 315 blz.

Eigenschappen

Eigenschappen

Auteur Nadine Gordimer
Staat van het boek Tweedehands boek
Taal Nederlandstalige boeken
Uitgever: de Geus
Pagina's 316
VEEL GELEZEN DOOR Nee
LITERATUUR Columns, verhalen, essay
Fictie - Non-fictie Fictie
Uitvoering Hardcover met omslag
Conditie van het boek Goed
Beoordelen
Schrijf uw eigen beoordeling

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Vaak samen gekocht